Arborétumi fejlesztések listája

A Folly Arborétum

Hosszú évtizedekre visszamenőleg, és minden bizonnyal a jövőben is, az ország egzotikus növényeit megismerni akaró műkedvelő és hivatásos kutatók számára a Folly Arborétum igazi zarándokhely. Sokáig talán nem is volt más hely Európának eme részén, ahol olyan növényeket lehetett látni, mint szír boróka, Santa Lucia-jegenyefenyő, görög boróka, vagy nyugati boróka. Az arborétum cédrus ligetei és ritka örökzöldjei – különösen a Balaton panorámájával együtt – mindig feledhetetlen élményt nyújtottak.
 

Nyírjesi Füvészkert

Az Ipoly Erdő Zrt. 2006 decemberében kereste meg alapítványunkat a Balassagyarmathoz tartozó nyírjesi területre vonatkozó fejlesztési tervükkel – egy arborétum jellegű "füvészkert" létrehozásával – kapcsolatban. Nyírjes a városban és a környéken élők egyik közkedvelt üdülő, hétvégi házas, kiránduló területe, amely közel esik a városhoz, és tavai, fás ligetei, erdei a természet sokoldalú áldásait kínálják. Az erdészeti részvénytársaság célul tűzte ki, hogy egy különleges növénygyűjtemény segítségével hozza közelebb az embereket a természethez.

A Pannonhalmi Főapátság arborétumának dendro-botanikai rehabilitációja

A Pannonhalmi Főapátság arborétumának felújítására alapítványunk munkatársai 2007-ben előtanulmányt készítettek, mely pozitív fogadtatásra talált és 2008-ban engedélyezési terv kidolgozására kaptak felkérést. A terv kidolgozását Debreczy Zsolt, Rácz István, és Dobolyi Konstantin végezték, a Főapátság illetékes vezetőivel történt egyeztetések nyomán.