Könyveink

HIRDETMÉNY

Tisztelt Előrendelőink, Támogatóink!
 
A szerzők más hivatalos megbízása miatt mindmáig bizonytalan a "Fenyők a Föld körül" című könyv megjelenési időpontja. Kompenzációképpen felajánljuk a könyv alapjául szolgáló "Debreczy-Racz: Conifers Around the World 1" angol nyelvű kötetet kedvezményesen, azaz a "Fenyők a Föld körül" már kifizetett 13.560 forintos előrendelési árán. Az angol nyelvű kötet ára 27.500 Ft lenne.
 
A könyvről bővebben a itt olvashatnak.
 
Amennyiben érdekli Önöket a lehetőség, kérem, küldjék el e-mailben postacímüket küldjék ide!

 

 

 

 

 

 

 

592 oldal
210x270 mm
Ára: 16.990 Ft

 

 

 

 

 

A szakmai körökben világszerte ismert szerzőpáros 2000-ben megjelent nagysikerű könyve, amelyet kiadását követően szinte azonnal szétkapkodtak, újra megjelenik!

A cím változatlan, a tartalom azonban jelentősen kibővült, ezzel nélkülözhetetlen a szakmabeliek számára. A könyv az angol nyelven megjelent két kötetes enciklopédia, a Conifers Around the World teljességére törekszik. A fantasztikus színes fényképek és művészi értékű botanikai szakrajzok, valamint az élőhelyeket bemutató tájképek, térképek a természetet kedvelő laikus olvasók számára is vonzóvá, a szakmabelieknek pedig alapművé emelik a könyvet.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További információ:
Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány

 
 
Conifers Around the World 1-2
 

A 2000-ben kiadott Fenyők a Föld körül című 560 oldalas könyv nagy alakú (28x32 cm-es), a teljes fenyőflóra bemutatását célzó 2 kötetes, 1100 oldalas, angol nyelvű változata. A világ mérsékelt övi fenyőit termőhelyeik káprázatos szépségével együtt 3700 színes fotó, több mint 1300 művészi rajzillusztráció, szakmailag hű leírás, 474 elterjedési és számos földrajzi térkép segítségével mutatja be. A szakmai fejezeteket gazdag függelék egészíti ki.

További információ:
 
Fenyők a Föld körül
 
2000-ben alapítványunk jelentette meg a Fenyők a Föld körül című könyvet. E munka 333 fajt és természetes változatot mutat be, 1117 színes fénykép és 77 szakrajz kíséretében a Föld legfontosabb fenyők lakta tájairól. A bevezető fejezetekben újszerű megközelítésben ismerteti a fenyők alaktanát, elterjedését, kutatásuk történetét, rendszerezésük nehézségeit, a nemzetségek, fajok magyar nevezék-rendszerét. Földrajzi áttekintés keretében részletesen ismerteti a fajok elterjedési területét, őshazájuk jellemző növényzetét és környezeti viszonyait.
 
A növények részletes bemutatása földrajzi csoportosításban történik, és pontos leírásukon kívül kiterjedt rokonsági viszonyaikra és jellegzetes termőhelyi sajátosságaikra is kitér a szöveges ismertető. A Fenyők a Föld körül eredeti termőhelyen élő idős egyedekről, közeli ágrészletekről és tobozokról készült fényképfelvételek segítségével hoz bennünket közelebb a bemutatott fajokhoz. Külön oldalak villantják fel a fenyőtörzsek színének és mintázatának végtelen változatosságát is. A kötetet gazdag jegyzetanyag, a szakkifejezések magyarázata, és irodalomjegyzék egészíti ki.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyv 3000 példánya hamar elfogyott, és már csak antikvár példányok lelhetők fel. A munka hiányt pótolt, amit jelez, hogy még mostanában is gyakran keresik. Időközben a szerzők elkészítették a Fenyők a Föld körül jelentősen kibővített, két kötetes, angol nyelvű változatát: Conifers Around the World 1-2. Erről bőséges információ látható az alábbi honlapon:

 
The Book of Leaves – A levelek könyve
 
2009-ben kereste meg alapítványunkat az angliai Ivy Press Ltd. egy, a világ mérsékelt övének 600 fafaját levelei útján bemutató könyv tervével. A könyv szerzője Allen Coombes, ismert brit dendrológus, évekig dolgozott a Brit-szigetek egyik legjelentősebb élő gyűjteménye, a Hillier Arborétum botanikusaként, és számos cikk, több szakkönyv szerzője vagy társszerzője. A szerkesztői és lektori feladatokra Dr. Debreczy Zsolt kapott megbízást. A könyv képanyagát – 600 faj leveleinek nyomdakész fotóját – alapítványunk gazdag képarchívuma bocsátotta rendelkezésre. 
 
A bevezető fejezetek az alaki sokféleség alapjainak bemutatásával, a nevezéki kérdések feltárásán át a meghatározás lehetőségeivel, lépéseivel zárulnak. Ezt követően a 600 faj következetesen hasonló stílusban készült, eddig máshol nem közölt levélfotói a családok, azon belül a fajok ábécé rendjében sorakoznak. A könyv angolul készült, kiadója az University of Chicago Press, 2010-ben jelent meg, és sikerét mutatja, hogy időközben francia és német nyelvre is lefordították.