Vendégkönyv

Bejegyzések az alapítvány vendégkönyvéből

 

Teljesen lenyűgözött az itt látott anyag, a gyönyörű rajzok és fotók és a munkatársak lelkesedése és tervei, őszinte szívvel kívánom, hogy ezek a nagy tervek megvalósuljanak.

2001. november 23.   Dr. Kováts Dezső, Budakeszi

 

Budakeszi Magyarország ezredrésznyi szigete. Az  itt látott és megtapasztalt  szépség  és lelkesedés Budakeszinek is egy kis nyugodt szeglete. Munkájukhoz és elképzeléseikhez, álmaikhoz  kívánok sok sikert, és próbálok  tehetségem szerint támogatást adni.

2001. november 27.   Szemereki Zoltán,  Budakeszi polgármestere

                                                                 

Szeretnék sok sikert kívánni az arborétumi tervekhez, amennyi segítségre módunk  lesz, szívesen hozzájárulunk a tervek  megvalósításához

2001. december 15.   Kazsuk Béla, Budai Kertcentrum     

 

Egy oázisban jártunk, mind a páratlan értékű dendrológiai anyagot tekintve, mind az ezzel kapcsolatos  elképzeléseket, szellemi tőkét tekintve. Kívánjuk, hogy az álmoknak tűnő, de sokunk által régóta vágyott elképzelések minél előbb és minél teljesebb mértékben megvalósuljanak.

2002. július 25.   Radnóczi Péter, Fővárosi Önkormányzat, Környezetvédelmi Ügyosztály

 

Örömmel látjuk az elmúlt év alatti fejlődést, amit szakszerű és lelkes munkával sikerült elérni. További sikeres  munkásságot kívánva,

2002. szeptember 4.   Dr. Balogh Károly, President, Int’l Dendrological Research Institute, Inc. és Abraham Endre András, Emeritus Prof., G.W.U., Washington, DC.

 

A varázslatos hangulat,  a balzsamos illatok, az egyre gyarapodó gyűjtemény, herbárium, a barátságos, szívbéli vendéglátás, a tartalmas beszélgetések régi, kedves emlékeket ébresztettek bennem… Sok-sok sikert, a Jóisten áldását kívánom a folytatáshoz. Szeretettel:    

2002. november 28.   Fráter Zsóka, Vácrátóti Botanikus Kert

 

Köszönjük szépen a megragadó bemutatkozást, reméljük, hogy a jövőben mi is segíteni tudjuk az Alapítvány tevékenységét, és minél több helyen meghonosítani ezeket a gyönyörű örökzöldeket! Sok sikert és kitartást kívánva, 

2003. február 20.    Tóth K. József, Garabonciás Egyesület   

 

Csak remélni tudjuk, hogy ez a fantasztikus terv egyszer megvalósul, ehhez kívánunk a szervezőknek további sok erőt, fanatikus kitartást és mielőbbi sok sikert!

2003. február   Dlusztus Miklós, Rittmann Tibor, Pécs

 

További kitartó munkát és lelkesedést kívánunk szép munkátokhoz. Kitartásotok és türelmetek eddig  is szép gyümölcsöket termett.

2003. március 1.   Siposné Barát Monika, Kecskeméti Arborétum

 

A tinnyei Kossuth Lajos Általános Iskolából jöttünk. Tetszett a kiállítás. További jó munkát és sikereket kívánnak:

2003. március.   Payer Ádám, Korai Dávid, Payer Gabriella, Dobai András, Korai Viktor,  Krompecher Éva, Milák Zoltánné

 

1988-ban találkoztam Zsolttal Amerikában, terveiről beszélt. Nem hittem volna, hogy meg lehet valósítani. Egy megszállott alkotó ember gyönyörű alkotással. Elképesztő, amit elért. Munka, atlasz, arborétum, és az eredetiség megvalósításához már csak egy pár év kell. De meg fog valósulni!

2003. november 15.   Szent-Györgyi András, Marine Biological Laboratory, Woods Hole, Massachusetts, USA

 

Még a rádióriportereket is érik nagy meglepetések, így történt ez 2003. nov. 20.-án, amikor itt jártam és Dr. Debreczy Zsolt bevezetett ebbe a csodálatos birodalomba. Amit nagyon szépen köszönök.

2003. november   Beren Béla, a Magyar Rádió OXIGÉN c. ökológia rovatának riportere

 

Régi közös munkánkat idézte ez a hely: ahogyan elkészült, és főleg ahogyan kibontakozik belőle a parttalan jövő. Gratulálok!

2003. november 21.   Kátai Mihály  festőművész, Szilvay Ingrid zongoraművész       

 

Gratulálunk a szép munkához. Sok sikert!

2003. november   Dr. Debreczy Béláné, dr. Debreczy Lelle

(Dr. Debreczy Béláné, mindannyiunk szeretett Magdi Nénije, alapítványunk egyik fő önkéntese és anyagi támogatója, 96 éves koráig számtalan órában odaadóan segítette munkánkat. A kuratórium)

 

Budapesti létemre eddig nem tudtam e kutatóhelyről. – Csodálatos!  Gratulálok a sikeres tevékenységhez. Sok-sok jó eredményt!

2004. május 7.   Székely Miklós

 

Én ezen a tájon játszottam indiánt. Remélem, hogy a fák méltóságát unokáim is megérezhetik még.

2004. május 28.   Juhász Árpád geológus

 

Ennek a csodálatra méltó, páratlan kutató és gyűjtő munkának méltó bemutatását minél hamarabb lehetővé kellene tenni, hogy ezáltal a további tudományos kutatást, ismeretterjesztést szolgálhassa.

2004. június 7.   Metzger Júlia, Duna-Ipoly Nemzeti Park

 

I would like to thank you for giving me the possibility to see the great job you are doing in this beatiful field. I wish you the best in the future cooperation around the world. 

2005. május 25.   Fidel, Consul, Embassy of Cuba, Budapest

 

A  Dendrológiai Alapítványt megismerve őszinte döbbenetet érzek a herbáriumi gyűjtemény határtalan gazdagságát  látva. Világraszóló kincs! Hálás vagyok, hogy megismerhettem és megtekinthettem.

2006. április 28.   Mesterházy Judit  

 

Herzlichen Dank für die Möglichkeit, so unglaubliche Schatze unserer Schöpfung unter kundiger Führung und  exclusiv sehen und bestaunen zu dürfen. Wir wünschen für die Verwirklichung all des Projekte und die weitere Forschung ihnen Unterstützung und Mittragen von überall auf der Welt. Unsere Natur verdient das.

13. Mai 2006   Heidi + Othmar Fontana, Hitzkirch, Switzerland   

 

Zsolt szép szavait nem akarom ismételni, sokkal több segítséget érdemelne ez a világviszonylatban  nagy munka. Sok sikert, minden jót kívánunk!

2006. június 25.   Simon Ferencné, Simon Ferenc, Keszthely

 

Régen érzett nagy élmény volt látni ezt az egyedülálló gyűjteményt és megismerni a nagy ívű terveket.  A készülő könyv és atlasz is unikális hozzájárulás az egyetemes tudományossághoz. A büszke tervek megvalósulásához sok kitartást kívánok

2006. november 8.   Kalapos Tibor, ELTE Növényrendszertani és Ökológiai Tanszék

 

Egy kis bepillantást kaptunk a természet csodáiból, fantasztikus tudással, szemlélettel, a múltból fakadó jövőképpel. Köszönjük az értékes bemutatást, a munkát, és szeretnénk Budakeszin a Művelődési Központban is látni több alkalmas rendezvényen. Természetesen a jövőképpel, amit a tervekben is láttunk, egyetértek, szívesen venném, ha sikerülne megvalósítani. Sok sikert, erőt és kitartást kívánok ehhez a szép munkához.

2006. novembere   Magyar Boglárka, Budakeszi Főépítészi Asszisztens

 

Őszinte nagyrabecsüléssel gratulálunk a különlegesen szép növénygyűjteményhez és köszönjük a szép bemutatót. További jó munkát és szép szakmai sikereket kívánunk barátsággal

2006. november 30.   Barátossy Gábor, Budapest

(Barátossy Gábor hosszú időn át az FVM Erdészeti Hivatal elnöke, akinek meghatározó szerepe volt a Budakeszi Herbárium létrejöttében és kezdeti, néhány éven át tartó támogatásában. Az Alapítók és a Kuratórium tagjai ezúton is köszönetüket fejezik ki.)

 

Köszönjük a csodálatos növénygyűjtemény bemutatását. Őszintén gratulálunk az eddig elért eredményekért. Kívánjuk, hogy a kitűzött cél megvalósulhasson. Ehhez további kitartó munkát, erőt, egészséget kívánunk!

2006. december 23.  Dr. Verbay József főtanácsos, és Verbay Józsefné

 

Örömmel láttam az évről-évre gazdagodó gyűjteményt, a munkatársak fáradságot nem kímélő, kitartó munkájának eredményét, és nem utolsó sorban a tervet, amelynek megvalósításához jó egészséget és sok-sok anyagi támogatást kívánok ennek a kis, de nagyon lelkes csapatnak.

2007. február 14.   Podlussány Erzsébet, Budapest

 

Nagyon örültem, hogy itt jártam. Szépek a növények és érdekes a sokfajta fenyő és toboz. Csodálatos környezetben nagyszerű lehet munkálkodni. Köszönöm a szíves vendéglátást.

2007. július 14.  Vámos Hanna

 

A tervekről az egyik kedvenc versem jutott eszembe és ajánlom mindenki figyelmébe:

„Fának születtem, állva élek,

Nem voltam játéka a szélnek.

Levél vagy?

Azt kell megtanulni,

Nem szabad csak felfelé hullni.”    /Szabó Éva verse/

Szeretettel,

2011. június   Kondor Katalin, Magyar Rádió

 

I would  like to say thanks to Dr Debreczy Zsolt and Dr Rácz István for their kind invitation and guiding me and my colleagues from Malonya through the institution in Budakeszi. Thank you so much! We will visit you again!   

June 2011,  Peter Hotka, Arboretum Malonyanum

 

Nagy örömmel látogattam meg a dr Debreczy Zsolt vezette Budakeszi Herbáriumot. Gratulálok a hatalmas gyűjtemények létrehozásáért, mögöttük hatalmas szellemi teljesítmény áll. Kimondható, hogy a létesítmény a nemzetközi dendrológiai kutatás fontos központja.

2012. augusztus 25.  Fekete Gábor akadémikus

 

Én egy csodálatos fél napot töltöttem ebben a nagyszerű gyűjteményeket, élőt és konzerváltat, a világ minden tájáról származót tartalmazó paradicsomban. Ez az igazi múzeum! Nem tudom eléggé dicsérni és nagyrabecsülni az ebben fekvő hatalmas munkát, szeretetet és hozzáértést, amit Debreczy Zsolt és Rácz István itt összegyűjtöttek! Máskor is szívesen jövök.

2012. szeptember 3.  Borhidi Attila akadémikus

 

Csodálatosan szép a magas fokú tudományos ismeretekkel összeállított és gondozott gyűjtemény. Értékét igen emelik azon fajok, melyek az országban csak itt találhatók. Hálás köszönet érte az Alapítvány minden kedves Munkatársának! Őszinte szívvel kívánok további jó munkát és sok sikert, a társadalom részéről pedig több megértést és támogatást. Jó egészséget kívánok tiszteletteljes üdvözlettel:  Pesti László  

2012. szeptember 19.   Pesti László, Budapest

(Pesti László kertészre – aki munkája mellett többek között a budapesti fák, parkok történetének, értékeinek feljegyzője és közreadója is volt – úgy is emlékezünk, mint aki 2013-ban bekövetkezett haláláig alapítványunk egyik kiemelkedő, önzetlen támogatója is volt. A Kuratórium)

 

Igen nagy élmény volt Debreczy Zsolt barátomnál tett látogatásom. Óriási munkával összegyűjtött és feldolgozott anyaga, élő és holt állapotban fellelhető fajai mind, mind személyes emlékekkel, tapasztalattal ellátva valóban lenyűgöző volt. Kívánom, hogy mindez mielőbb közkincsként kerüljön mindannyiunk számára elérhetővé és főleg megőrizhetővé.

2012. november 2.  Vida Gábor akadémikus

 

Gratulálok az intézmény páratlan és értékes eredményeihez, amelyek, számomra úgy tűnik, két szakember életműve. Ez az erőfeszítés megérdemelné a magyar tudományos társaság és az állam legmesszebbmenőbb támogatását. További erőt kívánok a munkához! Tisztelettel:

2014. május 24.   Várallyai Gyula (volt világbanki tanácsadó)    

 

Amíg fenyőink, addig mi is vagyunk. Nagyon szép munka!    

2014. május 24.   Virágh Károly (Erdély)

 

We are visiting from USA, came to see our old friends Zsolt and Istvan and see their plans for the area. The forest is beautiful, we hope they can preserve  and expand it. It will be a wonderful area for many people to enjoy, if their plans come to fruition. 

Sept. 16, 2014.   Jan Haag  &  Ralph Zenger, Washington

 

Wir bedanken uns herzlichst bei Dr Istvan Racz und Dr Zsolt Debreczy für die Führung im „Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány”. Wir sind begeistert, dass wir so freundlich empfangen wurden. Die persönliche, freundschaftliche Betreuung, die umfassenden Informationen und die sehr gute und individuelle Organisation des 2-taegigen Programmes ist unübertroffen und wird uns lange in Erinnerung bleiben. Köszönöm  

24. 09. 2014. Studienfahrt des Felix-Klein-Gymnasiuns aus Göttingen, Deutschland:   Michel, Susanna, David, Sonja, Kevin, Lisa, Rosanna, Sarah, Sebastian, Felix, Marten…

 

Nagyon kellemes konzultáció volt ez a mai nap. Köszönjük ezt a tartalmas növényismereti, dendrológiai sétát, mellyel bebarangolhattuk a világ számos táját és megcsodálhattuk a begyűjtött és akklimatizált taxonokat.  Kívánunk további szakmai sikert és bízva a szakmai együttműködésünk jövőbeli „gyümölcseiben”! Szakmai tisztelettel a  Főkert Nonprofit Zrt  szakmai vezetése

2014. november 13.   Szabó József, vezérigazgató