Könyveink

 

ELŐVÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG 20% KEDVEZMÉNNYEL!

 

ELŐVÁSÁRLÁSI
LEHETŐSÉG!
 
 
Debreczy Zsolt – Rácz István
Fenyők a Föld körülbővített,
új kiadás
A világ mérsékelt övi fenyői
 
 
592 oldal, 210x270 mm Ára:  16.990 Ft


A szakmai körökben világszerte ismert szerzőpáros 2000-ben megjelent nagysikerű könyve, amelyet kiadását követően szinte azonnal szétkapkodtak, idén megjelenik!
A cím változatlan, a tartalom azonban jelentősen kibővült, ezzel nélkülözhetetlen a szakmabeliek számára. A könyv az angol nyelven megjelent két kötetes enciklopédia, a Conifers Around the World teljességére törekszik. A fantasztikus színes fényképek és művészi értékű botanikai szakrajzok, valamint az élőhelyeket bemutató tájképek, térképek a természetet kedvelő laikus olvasók számára is vonzóvá, a szakmabelieknek pedig alapművé emelik a könyvet.

Most jelentős, 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg a könyvet elővételben közvetlenül a kiadótól.
Ára 16.990 Ft helyett 13.590 Ft
592 oldal, 210x270 mm

 


További információ:
Simonyi Andrea
Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány
andrea.simonyi@dendrology.eu
 

 

Conifers Around the World (I.-II.)

 

 
 
 
A 2000-ben kiadott Fenyők a Föld körül c. 560 oldalas könyv nagy alakú (28x32 cm-es), a teljes fenyőflóra bemutatását célzó 2 kötetes, 1100 oldalas, angol nyelvű változata. A világ mérsékelt övi fenyőit termőhelyeik káprázatos szépségével együtt, 3700 színes fotó, több mint 1300 művészi rajzillusztráció, szakmailag hű leírás, 474 elterjedési és számos földrajzi térkép segítségével mutatja be. A szakmai fejezeteket gazdag függelék egészíti ki.

 

További információ:
Simonyi Andrea
Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány
andrea.simonyi@dendrology.eu

 

Fenyők a Föld körül

AZ ELSŐ MAGYAR FENYŐKÖNYV

2000-ben alapítványunk jelentette meg a Fenyők a Föld körül c. könyvet. E munka 333 fajt és természetes változatot mutat be, 1117 színes fénykép és 77 szakrajz kíséretében a Föld legfontosabb fenyők lakta tájairól. A bevezető fejezetekben újszerű megközelítésben ismerteti a fenyők alaktanát, elterjedését, kutatásuk történetét, rendszerezésük nehézségeit, a nemzetségek, fajok magyar nevezék-rendszerét. Földrajzi áttekintés keretében részletesen ismerteti a fajok elterjedési területét, őshazájuk jellemző növényzetét és környezeti viszonyait.
 
A növények részletes bemutatása földrajzi csoportosításban történik és pontos leírásukon kívül, kiterjedt rokonsági viszonyaikra és jellegzetes termőhelyi sajátosságaikra is kitér a szöveges ismertető. A Fenyők a Föld körül eredeti termőhelyen élő idős egyedekről, közeli ágrészletekről és tobozokról készült fényképfelvételek segítségével hoz bennünket közelebb a bemutatott fajokhoz. Külön oldalak villantják fel a fenyőtörzsek színének és mintázatának végtelen változatosságát is. A kötetet gazdag jegyzetanyag, a szakkifejezések magyarázata, és irodalomjegyzék egészíti ki.
 
 
A könyv 3000 példánya hamar elfogyott és már csak antikvár példányok lelhetők fel. A munka hiányt pótolt, amit jelez, hogy még mostanában is gyakran keresik. Időközben a szerzők elkészítették a Fenyők a Föld körül jelentősen kibővített, két kötetes, angol nyelvű változatát: Conifers Around the World. Erről bőséges információ látható az alábbi honlapokon:
 
 
 

The Book of Leaves – a levelek könyve

2009-ben kereste meg alapítványunkat az angliai Ivy Press Ltd. egy, a világ mérsékelt övének 600 fafaját levelei útján bemutató könyv tervével. A könyv szerzője Allen Coombes, ismert brit dendrológus, évekig dolgozott a Brit-szigetek egyik legjelentősebb élő gyűjteménye, a Hillier Arborétum botanikusaként, és számos cikk, több szakkönyv szerzője vagy társszerzője. A szerkesztői és lektori feladatokra dr. Debreczy Zsolt kapott megbízást. A könyv képanyagát – 600 faj leveleinek nyomdakész fotóját – alapítványunk gazdag képarchívuma bocsátotta rendelkezésre. 
 
A bevezető fejezetek az alaki sokféleség alapjainak bemutatásával, a nevezéki kérdések feltárásán át a meghatározás lehetőségeivel, lépéseivel zárulnak. Ezt követően a 600 faj következetesen hasonló stílusban készült, eddig máshol nem közölt levélfotói a családok, azon belül a fajok ábécé rendjében sorakoznak. A könyv angolul készült, kiadója az University of Chicago Press, 2010-ben jelent meg, és sikerét mutatja, hogy időközben francia és német nyelvre is lefordították.